Česká pozice: Čermák odchází do Economie

pátek, 14. prosince 2012, 18:23 Aktuality MediaGuru

Ředitel společnosti ČEZ v Polsku Kamil Čermák odchází z energetické firmy do vydavatelství Economia. Dnes o tom informoval server Česká pozice. Čermák by se podle serveru měl stát spolupracovníkem majitele Economie Zdeňka Bakaly.

Podle České pozice se objevily spekulace, že by Čermákovu funkci v Polsku mohl převzít bývalý poslanec ODS Petr Tluchoř. Server nicméně tvrdí, že podle jeho informací se to nestane.

Čermák se stal ředitelem ČEZ v Polsku letos v září. V čele polské části ČEZ ale stál i v letech 2005 až 2006, kdy během jeho působení energetická firma koupila elektrárny Skawina a Elcho ve Slezsku. V současnosti se ČEZ v Polsku soustředil na větrné farmy.

Před svým letošním odchodem do Polska působil Čermák jako generální ředitel ČEZ ICT Services, který je poskytovatelem síťových služeb pro společnost ČEZ i další subjekty na českém telekomunikačním trhu.

Bakala nedávno oznámil, že se chce jako vlastník přímo účastnit řízení Economie. Počátkem měsíce se stal předsedou představenstva firmy. Uvedl zároveň, že je potřebné najít pro vydavatelství nového manažera, který by Economii posunul směrem k digitální mediální budoucnosti.

ČEZ je největší česká energetická firma. Jejím majoritním akcionářem je stát, který drží přes ministerstvo financí zhruba 70 procent akcií. Economia je lídrem na českém trhu ekonomických titulů. Do jejího portfolia patří deník Hospodářské noviny či týdeníky Respekt a Ekonom.

-čtk-