Londa chce spustit nové Rádio Impuls AM

středa, 12. prosince 2012, 08:00 Rádio MediaGuru

Novou rádiovou stanici pro Prahu a střední Čechy plánuje spustit společnost Londa, řekl generální ředitel Jiří Hrabák.

Společnost Londa, provozovatel tuzemského nejposlouchanějšího celoplošného Rádia Impuls a rádia RockZone, chce do poloviny příštího roku spustit novou stanici pro Prahu a střední Čechy s názvem Rádio Impuls AM. V rozhovoru pro středeční deník E15 to uvedl generální ředitel Jiří Hrabák.

„Bude to určitý mutant Impulsu pro Prahu a střední Čechy a přilehlé regiony. Rádio zaměřené jen na českou a slovenskou hudbu. Bude tu určitý objem zpravodajství, ale určitě ne v takovém rozsahu jako na Impulsu. A nebude vysílat ranní show. Nové rádio by se mělo jmenovat Rádio Impuls AM,“ řekl deníku E15 Hrabák. Dodal, že nové rádio by mělo primárně cílit na posluchače ve věku 40-50 let.

Londa už Radě pro rozhlasové a televizní vysílání zaslala žádost o udělení licence pro vysílání na středních vlnách. „Doufám, že ji dostaneme a že do poloviny roku 2013 tuto stanici spustíme,“ řekl.

V rozhovoru také konstatoval, že rozhlas byl v posledních dvou letech ovlivněn nástupem digitálních televizí. „Vůbec to nesouvisí s internetem. Hlavním konkurentem pro rádio je televize,“ myslí si Hrabák. Internetové aktivity ale Londa podle jeho slov nerozvíjí, nevidí v nich perspektivu. Vzhledem k vývoji na reklamním trhu si Hrabák klade také otázku, zda se celkové reklamní rozpočty vůbec vrátí na úroveň před rokem 2009.

-mav-

Foto: Rádio Impuls