Nejhledanějšími médii v Googlu iDnes a Blesk

středa, 05. prosince 2012, 07:35 Aktuality MediaGuru

Žebříčky nejvyhledávanějších slov ve vyhledávači Google každoročně na základě milionů dotazů odhalují, čím společnost v konkrétní zemi žila a o co se zajímala nebo co ji trápilo. Trendy určují zejména výrazy, které v rámci žebříčku oproti minulému roku postoupily nejvýrazněji, tak zvaní skokani.

Skokani ve vyhledávači Google v Česku za rok 2012

  1. Hotel Paradise
  2. Farma
  3. Diablo 3
  4. ČT4
  5. Hlas Česko Slovenska
  6. Howrse
  7. Zerg Rush
  8. PrimaPlay
  9. Anonymous
  10. volby 2012

„Je zajímavé, že zatímco před pár lety obsahoval žebříček skokanů převážně nové technologie, které hledali pokročilí uživatelé, v průběhu posledních let se trendy v nejvyhledávanějších dotazech změnily. Přibylo totiž mnohem více běžných uživatelů,” říká Janka Zichová, PR manažerka českého Googlu a dodává: „S touto změnou se logicky změnily i samotné dotazy a jejich zaměření. Letos vede TV obsah zejména v podobě reality show a sportu a také politické dění. Ale stále ještě přetrvává i určitý zájem o online hry.”

Letos českou veřejnost do velké míry zaujaly aktivity a protesty skupiny Anonymous. Neméně intenzivně obyvatelé Česka prožívali i volby 2012 do Senátu. Uživatele zaujal i samotný Felix Baumgartner a jeho seskok ze stratosféry, který v přímém přenosu na YouTube v jednu chvíli sledovalo více než 8 milionů lidí. V čele letošního žebříčku skokanů známých českých osobností stojí politik David Rath.

Objemově nejhledanější výrazy potvrzují, že využívání online služeb a aplikací se v Česku stalo zcela přirozenou součástí každodenního života. Nejrychleji jejich vyhledávání roste právě na mobilních zařízeních.

Nejhledanější ve vyhledávači Google v Česku za rok 2012

  1. Facebook
  2. YouTube
  3. překladač
  4. iDNES
  5. IDOS
  6. Aukro
  7. mapy
  8. sms zdarma
  9. tv program
  10. počasí

Nejhledanější média

  1. iDNES
  2. Blesk
  3. Novinky
  4. Aha!
  5. ČT24
  6. Evropa 2
  7. Česká televize
  8. Prima
  9. tn.cz
  10. iHNed

Nejhledanější televizní pořady

  1. Hotel Paradise
  2. Prostřeno
  3. Partička
  4. Hlas Česko Slovenska
  5. Vyprávěj
  6. Ulice
  7. Show Jana Krause
  8. Kluci v akci
  9. Farmář hledá ženu
  10. Ano, šéfe!

Zdroj: Google ČR

-mav-