Economia zastavuje šest titulů, v B2B segmentu oslabí

pondělí, 21. ledna 2013, 12:14 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Economia výrazně omezuje své portfolio odborných titulů, zastavuje celkem šest magazínů ze segmentu marketing a retail.

Vydavatelství Economia se rozhodlo výrazně omezit profolio svých odborných titulů. Změny, které v pondělí 21.1. společnost oznámila, se týkají především marketingových titulů vydavatelství. Vlajkovým titulem tohoto segmentu má být i nadále týdeník Marketing & Media, jenž má zastřešit všechny marketingové tituly. Ostatní tituly, dosud navázané na M&M, však samostatně končí. Do M&M se totiž přesune převážná část obsahu určeného čtenářům časopisů Trend Marketing a Sign, které nadále nebudou jako samostatné tituly vydávány.

Další změny čekají segment časopisů zaměřených na retail. Vydávání titulů Hotel & Spa Management, Sport & Wellness Management, Regal a Čerpací stanice bude ukončeno, přičemž poslední číslo Hotel & Spa Managementu vyjde ještě v březnu. Informace a obchodní aktivity pro cílové skupiny v retailu, category managementu, cestovním ruchu a distribuci pohonných hmot budou zčásti převedeny do ostatních tištěných i online titulů a do specializovaných projektů vydavatelství Economia.

V portfoliu vydavatelství Economia tak zůstává 13 odborných časopisů v segmentech financí, managementu a práva.

Cílem změn je podle Economie omezit produkci nerentabilních periodik a soustředit se pouze na rozvoj odborných titulů s perspektivou budoucího růstu. „Změny v našich odborných titulech jsou výsledkem víc než půlročních analýz, při nichž jsme u každého titulu sledovali jeho dlouhodobou rentabilitu a také čtenářský i obchodní potenciál cílové skupiny, pro niž je vydáván,“ řekl Petr Lövenhöfer, ředitel pro business segment ve vydavatelství Economia.

Economia přitom ještě před koncem roku uváděla, že má zájem portfolio odborných titulů rozvíjet. Uvedla tak v souvislosti se zamítavým postojem představenstva k prodeji odborných titulů společnosti Business Media CZ, která podle informací MediaGuru.cz měla o některé z odborných titulů zájem.

Na trhu odborných titulů tak Economia oslabuje. Naopak konkurenční Mladá fronta se díky rozšiřujícímu portfoliu B2B magazínů, zejména rozsáhlé divizi medicínských titulů, posouvá do popředí.

-mav-