Prima příští týden představí čtvrtý kanál Prima Zoom

čtvrtek, 03. ledna 2013, 14:35 TV MediaGuru

Skupina Prima chce v příštím týdnu představit svůj nový kanál Prima Zoom.

Skupina Prima finišuje s přípravami ke spuštění svého čtvrtého kanálu Prima Zoom. Na  konci příštího týdne chce svůj nový projekt představit. To naznačuje, že spuštění nového kanálu se blíží. Podle neoficiálních informací by k němu mohlo dojít ještě do konce ledna, nejpozději na začátku února.

Prima už na nový kanál obdržela licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Podle programové specifikace by měl vysílat zejména dokumentární seriály, dokumentární filmy, magazíny a další typy pořadů, a to minimálně 15 hodin denně.

Z hlediska zaměření na cílovou skupinu má oslovovat zejména muže ve středním věku. „Nový kanál bude mířit na diváky, které ještě nemáme obsazené. Tam, kde z hlediska cílové skupiny končí Cool, by měl začínat Zoom,” uvedl v dřívějším rozhovoru pro MediaGuru.cz obchodní ředitel Martin Konrád.

Prima Zoom tak v portfoliu skupiny Prima doplní kanály Prima family, Prima Cool, Prima Love a internetový Prima Play. Nejmladší z televizních kanálů je na ženy orientovaný Prima Love, který skupina Prima spouštěla v březnu 2011. Na muže zaměřený Prima Cool začal vysílat na jaře v roce 2009.

-mav-