Bauer posiluje v rádiích, získala slovenskou jedničku

pondělí, 25. února 2013, 18:04 Aktuality MediaGuru

Společnost Bauer Media posiluje své postavení na rádiovém trhu, když do svého portfolia získává nejposlouchanější slovenské Rádio Expres. Německá společnost Bauer Media v pondělí potvrdila, že svůj záběr rozšiřuje o slovenskou jedničku s průměrnou poslechovostí více než 1,5 mil. týdně. Rádio Expres je formátované jako Hot Adult Contemporary pro posluchače ve věku 20-49 let. „Vedle tisku a internetu považujeme rádia za podstatnou součást našeho podnikání," uvedl k akvizici člen představenstva Bauer Media Group Eckart Bollmann.

Bauer Media Group získává Rádio Expres od americké společnosti Emmis Communications, která je úspěšná zejména na rádiovém trhu v New Yorku a Los Angeles. Obě strany se domluvily na tom, že výši transakce nebudou komentovat.

Bauer Media Group v současnosti vlastní rádia ve třech evropských zemích:  v Polsku je s Rádiem RMF jedničkou trhu, ve Velké Británii, kde vlastní 42 stanic, je druhým nejsilnějším komerčním rádiovým provozovatelem. Slovenská akvizice se tak k uvedeným přidává.

-mav-