ČRo: Za konec Rádia Česko na BBC nemůžeme

středa, 27. února 2013, 16:57 Aktuality MediaGuru

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan ve středu na tiskové konferenci k nové korporátní identitě Českého rozhlasu uvedl, že Český rozhlas je dále připraven pokračovat ve spolupráci se společností BBC Radiocom, která provozuje vysílání stanice BBC. Podle Českého rozhlasu ale společnost BBC Radiocom nepředložila žádný návrh podoby možné spolupráce od 1. března 2013. V takovém případě participace ČRo na vysílání BBC končí.

Za viníka konce vysílání Rádia Česko na vlnách BBC pak označil společnost BBC Radiocom Praha. Pro kroky Michela Fleischmanna, prezidenta Lagardere, nového vlastníka BBC Radiocom, má z obchodního hlediska pochopení. „Být v roli Michela Flesichmanna, choval bych se stejně,“ řekl.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání se podle Duhana při rozhodování o souhlas s majetkovými změnami ve společnosti BBC Radiocom chovala „pozitivisticky, ale zřejmě nemohla jinak“. Generální ředitel Českého rozhlasu přitom nevyloučil, že ČRo podá na RRTV žalobu. Rozhodne se až poté, co obdrží písemné rozhodnutí.

-mav-