Lagardère: Vysílání BBC plánujeme zachovat

pátek, 22. února 2013, 11:21 Aktuality MediaGuru

Společnost Lagardère Active ČR, která od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání získala souhlas s převodem 100% podílu ve společnosti BBC Radiocom, informovala, že podle antimonopolního úřadu tato transakce nepodléhá schvalování Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

 „Rozhodnutí RRTV nás potěšilo a jsme rádi, že všechny účelově podávané argumentace a námitky k naší žádosti byly tímto rozhodnutím vyvráceny,“ uvedl prezident Lagardère Active ČR.Michel Fleischmann.

Provozovatel komerčních celoplošných stanic Frekvence 1 a Evropa 2 a regionálních Dance Radio a Rádio Bonton zopakoval, že vysílání BBC World Service považuje za unikátní hodnotu pro posluchače v ČR, a proto jej ve vysílání BBC Radiocom zachová. Lagardère chce zachovat i celkový zpravodajsko-informační charakter vysílání v souladu se základní programovou specifikací a závaznými částmi licenčních podmínek.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyslovila souhlas s majetkovou změnou společnosti BBC Radiocom, která provozuje vysílání rádia BBC v Česku, v tomto týdnu.

-mav-