Media Master bude i letos prodávat reklamu ČT

pondělí, 04. února 2013, 06:11 Aktuality MediaGuru

Prodej reklamního času na kanálech České televize (ČT) dostala na starost firma Media Master. V pondělním vydání to píše deník E15. Televize uzavřela minulý týden s firmou, která zajišťovala prodej i dosud, smlouvu na období od dubna do prosince tohoto roku. ČT předtím za poslední rok tendr na obchodování s reklamou již dvakrát zrušila.

"Media Master jakožto nástupnická organizace IP Praha a Arbomedia.net zajišťuje servis při prodeji reklamního prostoru ČT nepřetržitě od roku 1991. Jsem rád, že své zkušenosti můžeme ČT poskytovat i nadále," řekl deníku jednatel Media Master Vít Mikyska.

Televize už loni v březnu zrušila pětiletou zakázku v objemu 195 miliónů korun, kterou původně vyhrála právě firma Media Master. Důvodem byla změna v objemu zakázky kvůli novele zákona, která v roce 2011 omezila vysílání reklamy na ČT pouze na kanály ČT2 a ČT4 Sport. Další tendr, dvouletý v objemu asi 16 milionů korun, vyhlásila ČT na podzim 2012 a zastavila na začátku tohoto roku. Do tendru se totiž přihlásil jen jediný zájemce, opět Media Master, a televize musela podle zákona řízení zrušit. ČT proto poté s Media Master dohodla krátkou smlouvu na první letošní čtvrtletí, píše E15.

-čtk-