Nova má dvě šance na cenu Promax, Óčko jednu

sobota, 02. února 2013, 07:30 Aktuality MediaGuru

O ocenění PromaxBDA, které je přirovnávané k Oscarům v oblasti kreativity a kvality zpracování reklamních a promo kampaní televizních stanic, budou letos usilovat tři práce českých TV stanic. Dva zástupce má na shortlistu TV Nova – upoutávky na loni vysílanou hudební show Hlas ČeskoSlovenska výbava a launchovací image kampaň na kanál Fanda. V kategorii nejlepší design TV stanic se na shortlist dostala i nová grafická podoba hudební televize Óčko.

Hlas ČeskoSlovenska image kampaň

Nominovaná kampaň byla součástí imagové části zaváděcí kampaně pro formát Hlas. Kampaň měla za cíl představit silné stránky nového formátu, který byl na český trh uveden vůbec poprvé. Celková doba trvání zaváděcí kampaně byla rozvržená do 30 dní před uvedením první epizody formátu na obrazovky a k úvodní epizodě přilákala 1,62 milionu diváků v nejširší divácké skupině 4+. Kreativní koncept kampaně „Jdi po Hlase" byl kromě televizní obrazovky využit napříč celou kampaní včetně online kampaně.

kreativní ředitel: Michal Pacina
copywriter: Pavel Brázda
režie: Tomáš Medek
kamera: Richard Řeřicha

Fanda grafická & image kampaň

Image kampaň Fandy byla připravena k launchi nové televizní stanice určené pro „skutečné chlapy“. Jejím úkolem bylo představit všechny brand atributy, které charakterizují muže, co je baví a čím žiji: napětí, hru, zábavu, vzrušení, adrenalin, soutěživost, výkony, akci a v neposlední řadě erotiku.

kreativní ředitel: Michal Pacina

art director: Milan Malík, Lukáš Veverka, Daniel Špaček, Radovan Černý

Grafická podoba TV Óčko

Novou grafiku nasadila televize vloni v říjnu. Změna se týkala veškeré grafiky s výjimkou moderovaných pořadů. Autory konceptu a vizuálu jsou kreativci z produkční společnosti Frame 100R, a to motion designér a režisér Lukáš Veverka, který se např. podílel jako art director na redesignu ČT v roce 2007, a producent Vojtěch Frič.

-mav-