Ringier Axel Springer AG nově povede Dekan

pondělí, 25. února 2013, 12:58 Aktuality MediaGuru

S účinností od 1. března 2013 přebírá Mark Dekan post generálního ředitele společnosti Ringier Axel Springer Media AG. Dosavadní generální ředitel Florian Fels přechází na pozici generálního ředitele sekce Publishing koncernu Ringier AG, v níž bude zodpovědný za hlavní činnost švýcarské mediální společnosti.

Ringier Axel Springer Media AG je mateřskou společností tuzemské mediální skupiny Ringier Axel Springer CZ. O změnách ve vedení švýcarsko-německého koncernu informovala v pondělí tisková mluvčí Kateřina Kuchařová.

Dekan si zároveň ponechává i svou stávající funkci finančního ředitele.  Po odchodu Floriana Felse se vedení společnosti Ringier Axel Springer Media AG bude nadále skládat ze dvou členů, a to Marka Dekana jakožto generálního a finančního ředitele a Patricka Boose, ředitele sekce Digital.

Mark Dekan působil řadu let ve vedoucích funkcích ve finančním a logistickém sektoru. V roce 2008 se stal finančním a servisním ředitelem společnosti Axel Springer AG. Po založení joint venture přišel v roce 2010 jako finanční ředitel do vedení společnosti Ringier Axel Springer Media AG.

-mav-