Sanoma relaunchuje Vlastu, chce oslovit mladší ženy

čtvrtek, 21. února 2013, 19:33 Tisk MediaGuru

Sanoma Media Praha relaunchuje svůj klíčový ženský týdeník Vlasta. Chce zaujmout zejména čtenářky ve věku 40-49 let.

Na cílovou skupinu žen ve věku 40-49 let chce především mířit tradiční ženský týdeník Vlasta z portfolia společnosti Sanoma Media Praha. V nové podobě se Vlasta představí od středy 27. února. „Chceme omladit cílovou skupinu: zaměříme se především na perspektivní kategorii žen ve věku 40-49 let. Proměnu doprovodí razantní kampaň, která proběhne v několika vlnách v televizi, rozhlase a na internetu včetně sociálních sítí,“ uvedl publisher titulu Petr Zavadil. Časopis také změní formát a bude vycházet v rozšířeném rozsahu o osm stran.

Oproti současnosti tak bude chtít Vlasta mířit na mladší čtenářky. Podle aktuálních dat Media projektu za druhé loňské pololetí tvoří největší skupiny týdeníku čtenářky ve věku nad 50 let (tj. zejména skupiny 50-59 let a 60-69 let).

K základním obsahovým pilířům proměněné Vlasty mají patřit témata: krása a móda; zdraví; vztahy, rodina a psychologie; domov a vaření; a také celebrity, zábava a kultura. Relaunchovaný časopis chce více propojit tištěnou a digitální verzi a rozvíjet tak značku Vlasta na obou platformách. Nově si také přečtou čtenářky týdeník v elektronické podobě – na tabletu, chytrém telefonu či notebooku. Vlasta totiž vychází v digitální trafice Publero.

Průměrný prodaný náklad titulu ve druhém loňském pololetí dosáhl necelých 54 tisíc kusů, což bylo meziročně o 9 % méně.

-mav-