Škoda uvádí globální spot, natáčený jako reality show

středa, 13. února 2013, 06:30 Aktuality MediaGuru

Škoda uvádí svůj globální spot na kompletní modelovou řadu vozů, který natočila v loňském roce v Praze. Nová reklama je natočena formou krátkých příběhů, z nichž každý se pojí k jednomu ze sedmi modelů. Tímto způsobem je možné případně využít jen některé části příběhu pro vybraný model.

Nasazení zkrácené verze spotu do televize závisí na každém z importérů. V České republice v tomto čtvrtletí bude reklama k vidění zatím jen na internetu.

Jednotlivé příběhy jsou propojeny postavou hlavního hrdiny, který dopředu netušil nic jiného než to, že točí pro značku Škoda. Tím byl připraven prostor pro improvizaci, ve kterém mohl herec reagovat na vzniklé situace co nejpřirozeněji.

Fabia na své palubě vozí hasiče, Octavia je spojena s novomanželským párem a u Citigo je podtržen jeho městský image představitelkami subkultury K-pop neboli korejského popu. Z dalších prezentovaných modelů je k vidění Roomster, Yeti, Superb a Rapid.

Spot natáčelo celkem 48 kamer v reálném čase, které byly umístěny v interiéru i exteriéru auta. Ke spolupráci byl přizván i štáb populárního pořadu Top Gear.

Režie se ujal Kit Lynch-Robinson. Kreativní koncept pochází od britské agentury Fallon, produkci zajišťovala česká agentura Savage.

-kch-