BBC si registruje název Rádio Zet

čtvrtek, 21. března 2013, 11:56 Rádio MediaGuru

Společnost BBC Radiocom požádala o registraci ochranných známých Rádio Zet a Zet.

Společnost BBC Radiocom (Praha), která patří společnosti Lagardère Active ČR a která provozuje vysílání rádia BBC, si požádala o registraci ochranných známek Rádio Zet a Zet. Registrace může souviset se změnami, se kterými nový vlastník BBC postupně přichází a s dalšími plánuje přijít.

Vysílání BBC převzala společnost Lagardère Active ČR od 1. března 2013. Na vysílání se od března už nepodílí Český rozhlas, se kterým Lagardère neprodloužila spolupráci. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) má ale za to, že tím BBC porušuje licenční podmínky, když vysílání Českého rozhlasu do programu BBC nezařazuje. Lagardère s touto interpretací nesouhlasí.

Na zasedání v tomto týdnu se RRTV pouze seznámila s informací ve věci porušování licenčních podmínek při vysílání BBC, informovala ve čtvrtek dopoledne.

Lagardére, která postupně upravuje program vysílání BBC, oznámila, že do svého týmu přijala novináře Petra Nosálka, Ondřeje Černého, Romanu Navarovou a Pavla Malúše.

Petr Nosálek se stal editorem rádia BBC. V minulosti pracoval na stejné pozici v Rádiu Česko, čemuž předcházela sedmiletá zkušenost redaktora BBC v Londýně. Ondřej Černý je také posilou z Českého rozhlasu, Pavel Malúš je posluchačům známý z rádia Beat, případně rádia Impuls, a Romana Navarová se kromě rádiové profese věnuje novinařině na portálu iDNES, kde se zaměřuje na přímé přenosy.

K dalším novinkám na rádiu BBC patří rozšíření českých zpráv v odpoledním bloku a také ve víkendovém vysílání.

-mav-