ČT modernizuje web, spouští funkci návratu v čase

sobota, 02. března 2013, 09:24 Aktuality MediaGuru

Česká televize mění své hlavní stránky www.ceskatelevize.cz. Změnou chce ČT reflektovat měnící se návyky diváků i vývoj technologií. Měla by návštěvníkům pomoci lépe se orientovat v nabídce.

Nové stránky využívají systém "karet" složených z osmi polí, které lze promítat jednu po druhé. „Mění to úplně i způsob redakční práce s touto stránkou. Česká televize je velmi živý organismus a diváky eminentně zajímá, co se chystá, informace o tvářích ČT, vše, na čem se pracuje. Šéfeditoři newsroomu Nových médií postupně aktivně oslovují jednotlivé tvůrce v televizi a tito budou mít příležitost ukázat, co je u nich nového. Výsledkem by měl být vlastně nikdy nekončící a stále aktualizovaný atraktivní ,webový magazín‘ o dění v České televizi a o pořadech, které vysíláme,“ říká ředitelka divize ČT Nová média Pavlína Kvapilová. Součástí nového prostředí budou i portréty osobností České televize, chaty, rozhovory nebo videa ze zákulisí.

Dalším důvodem změny je, že lidé stále častěji přistupují na weby z různě velkých zařízení – ze stolních počítačů, tabletů či mobilů. „Nový web je postaven na bázi tzv. responsivního webdesignu – jinými slovy v každém zařízení, ať je jakkoli velké, se zobrazení stránky přizpůsobí jeho tvaru,“ vysvětluje autor grafického konceptu, hlavní kreativní manažer divize ČT Nová média Zdeněk Lanc.

Novinky v iVysílání

ČT také v pátek 1. března spouští dvě novinky v iVysílání. Jednou z nich je funkce „návrat v čase“. Díky ní bude možné vrátit se v živém webovém vysílání až o 3 hodiny zpátky.

Nejdřív bude tato novinka nasazena na všech streamech ČT24, příští týden pak přibude poprvé v pondělí u sportu a postupně u ostatních kanálů. Kromě toho také diváci uvidí funkci náhled ve videích. Ta umožní v dlouhém videu vidět postupně obrázky jednotlivých scén, což velmi usnadní orientaci.

-kch-