ČT natočí druhou řadu docusoap Čtyři v tom

středa, 13. března 2013, 16:05 Aktuality MediaGuru

Česká televize (ČT) chce příští rok nabídnout druhou řadu docusoap Čtyři v tom zaměřenou na porod a rané mateřství čtyř žen. První řada pořadu, kterou ČT vysílala od poloviny ledna do poloviny února, dosáhla nadprůměrné sledovanosti. Formát docusoap kombinuje prvky dokumentu a seriálu.

"Mohu potvrdit, že včera byla na programové radě schválena druhá řada úspěšné docusoap Čtyři v tom. Dalších šest dílů bychom chtěli mít připraveno do vysílání na příští rok," řekla ČTK Fričová. Dokumentární seriál, který ČT vysílala v neděli od 20:00 na druhém programu, sledovalo v průměru 343.000 lidí starších 15 let při podílu na publiku osm procent.

Pořad Čtyři v tom, jehož další hrdinky tvůrci nyní hledají mimo jiné i přes facebookovou stránku pořadu, tak dosáhl více než dvojnásobného podílu oproti loňské průměrné sledovanosti ČT2. Na druhý program ČT se loni v období prime timu mezi 19:00 a 23:00 dívalo v průměru 3,5 procenta televizních diváků.

Docusoap zachycuje skutečné postavy, které ale diváci před kamerou vidí v předem promyšlených situacích. Ve stejném formátu ČT v roce 2010 vysílala dokumentární seriál "Ptáčata aneb Nejsme žádná béčka" o romských dětech.

-čtk-