Sidovský stojí za aplikací Czech Region Guide

pátek, 22. března 2013, 13:15 Aktuality MediaGuru

V květnu bude spuštěna mobilní aplikace Czech Region Guide, turistický průvodce pro chytré telefony. Aplikaci vyvíjí společnost Unigram. Czech Region Guide bude prvním turistickým průvodcem pro iPhone v ČR, který nabídne původní obsah včetně míst, která nejsou mapována jinými průvodci.

Mobilní průvodce Czech Region Guide bude zdarma ke stažení v App Store od 1. května. Úvodním zmapovaným regionem bude turistická oblast Střední Čechy – Západ (Berounsko, Karlštejnsko, Kladensko, Příbramsko, Rakovnicko). Postupným rozpínáním aplikace zmapuje do konce letošního roku všech 43 turistických oblastí Česka.

„Chtěli jsme vytvořit aplikaci, kterou budeme sami používat. Nechci si kupovat drahé tištěné průvodce, které už ve chvíli vytištění nejsou aktuální. Nechci budit pozornost s obrovskými nepřehlednými tištěnými mapami a nechci na internetu zdlouhavě vyhledávat zajímavosti o oblasti. Chci mít po ruce aktuální, kompletní a přehledné informace,“ sdělil na včerejší prezentaci pro zástupce první zmapované oblasti autor projektu Janis Sidovský, bývalý programový ředitel TV Barrandov.

Průvodce Czech Region Guide bude od května dostupný v českém a anglickém jazyce, v dalších měsících se rozšíří o ruskou, německou a japonskou verzi.

Czech Region Guide je již druhou místopisnou mobilní aplikací z dílny společnosti Unigram. První, Pražská mapa, byla spuštěna na začátku března.

Společnost Unigram působí na českém trhu od roku 2011. V minulosti se podílela na vývoji mobilní a on-line aplikace pro TV Barrandov, v současné době mimo jiné vyvíjí a spravuje mobilní aplikaci vydavatelství Egmont.

-mav-