TV Barrandov od úterý nasazuje Johnův pořad

úterý, 05. března 2013, 07:32 Aktuality MediaGuru

TV Barrandov zařadí poprvé v úterý 5. března od 20:00 nový pořad politika Radka Johna Bez cenzury.  V každém vydání chce nabídnout tři reportáže s tematikou jako odhalování korupčních kauz a kriminálních činů přes reportáže o obětech exekutorů a „nejrůznějších nepoctivců“.

„Naším cílem je dělat co nejlepší investigativní žurnalistiku,“ říká Radek John, který je zároveň moderátorem, dramaturgem i reportérem pořadu. Nepopírá, že při jeho přípravě se inspiroval v zahraničí. „Nikdo nevymyslí lepší schéma investigativního pořadu, než jsou tři reportáže. Už dávno na to přišli v americkém pořadu 60 Minutes,“ doplňuje.

Bez cenzury se chce od konkurenčních pořadů lišit zejména formou. Nebude mít žádné studio, materiály se natáčí v exteriérech mezi lidmi, což podle tvůrců má podtrhovat reálnost kauz, jež se v reportážích odhalují.

Rozhodnutí angažovat aktivního politika Radka Johna do služeb mediální společnosti Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa bylo kritizováno jak politickými představiteli, tak novináři, a to z důvodu neslučitelnosti obou sfér veřejného působení.

-mav-