Automobilka GM se vrací s reklamami na Facebook

čtvrtek, 11. dubna 2013, 07:30 Aktuality MediaGuru

Největší americká automobilka General Motors (GM) se vrátila s reklamami na globální sociální síť Facebook. Začala tam testovat inzeráty určené pouze pro mobilní telefony na vozy značky Chevrolet. GM loni v květnu vzbudila těsně před vstupem akcií Facebooku na burzu rozruch oznámením, že z této sítě stahuje své reklamy, protože jsou neefektivní.

V úterý marketingový šéf divize GM Chevrolet Chris Perry oznámil, že GM zkouší reklamy pro mobilní přístroje na malý vůz Chevrolet Sonic. Dodal, že společnost chce vyzkoušet nové metody cílení reklamy a měření jejího dopadu.

„Chevrolet testuje řadu řešení pro mobilní reklamu včetně Facebooku v rámci své kampaně Find New Roads," uvedla GM. Společnost loni stáhla ze sítě své placené reklamy, ponechala si však na Facebooku neplacené stránky.

Facebook letos posílil sledování efektivnosti reklam koupí sady internetových marketingových nástrojů Atlas. Získal ji na konci února od společnosti Microsoft.
Facebook je největší světová sociální síť s více než jednou miliardou uživatelů. Reklamy mu tvoří asi 84 procent příjmů.

-čtk-