Bertelsmann potvrdil záměr prodat část akcií v RTL

pondělí, 08. dubna 2013, 07:26 Aktuality MediaGuru

Německá mediální skupina Bertelsmann prodá část svých akcií v televizní a rozhlasové společnosti RTL Group. Firma však uvedla, že si v RTL hodlá ponechat alespoň 75procentní podíl. Bertelsmann, který je největší komerční mediální skupinou v Evropě, chce získat peníze na další obchodní aktivity.

Bertelsmann možnost prodeje části svého podílu v RTL avizoval již začátkem roku. Agentura Reuters dnes napsala, že skupina by mohla prodat až 17,3 procenta akcií RTL s tržní hodnotou kolem 1,5 miliardy eur (zhruba 38,7 miliardy Kč).

Bertelsmann je s podílem 92,3 procenta nyní největším akcionářem v RTL. Firma oznámila, že své akcie nabídne do začátku letních prázdnin v Evropě investorům na burzách v Lucembursku, Bruselu a ve Frankfurtu. V jiných zemích počítá s nabídkou titulů formou privátní emise.

Bertelsmann už loni informoval, že plánuje velké akvizice a strategická partnerství, aby tak posílil růst v příštích letech. Na konci března společnost oznámila, že skupina se po chystané fúzi svého vydavatelství Random House s britským nakladatelstvím Penguin a odkoupením podílů od společnosti KKR ve společném hudebním podniku BMG soustředí na akvizice malého nebo středního rozsahu.

-čtk-