Burda Praha vstoupí s tituly do trafiky Publero

pondělí, 22. dubna 2013, 08:35 Aktuality MediaGuru

V dohledné době vstoupí do digitální trafiky Publero.com i vydavatelství Burda Praha a Burda Media 2000. V pilotním provozu projektu budou budou publikovány v e-verzi tituly Svět ženy, Betynka, Joy, Maxim, Apetit a Marianne Bydlení.

Vydavatelé už nevnímají digitální distribuci jako hrozbu pro klasický print. „Éra prvotního ostychu k digitální distribuci je už za námi, teď je na čase najít ideální model symbiózy mezi printovou a elektronickou verzí titulů. V tomto ohledu jsou aktuálním tématem diskuze o optimalizaci marketingové podpory napříč vydavatelským portfoliem –  tedy hlavně prolomení tabu, že v printu se o e-časopisech nepíše a psát nemá,“ dodává Petr Korytar, ředitel divize Publero Publishing. Za budoucí výzvu pro vydavatele i digitální trafiky pak Korytar považuje vývoj a implementaci nových inzertních formátů do e-časopisů.

Od ledna 2012 se portfolio digitální trafiky Publero více než ztrojnásobilo. V současnosti zde publikuje své tituly přes 160 vydavatelů - mezi nimi např. Mladá fronta, Sanoma, Extra Publishing, RF Hobby, Motor-Presse Bohemia či Business Media CZ. Registrovaná čtenářská základna čítá 48 000 uživatelů, počet titulů činí 500.

-mav-