Nové sídlo Economie v Karlíně je hotové

středa, 03. dubna 2013, 16:56 Aktuality MediaGuru

Nové sídlo vydavatelství Economia v pražském Karlíně je hotové, stavba druhé etapy projektu Vision Park Karlín, tedy administrativní budovy s multifunkčním společenským a kongresovým sálem Forum Karlín skončí v únoru 2014. Investor stavby a autor projektu o aktuálním stavu výstavby informovali dnes na setkání s novináři.

Vydavatelství Economia bude sídlit v přestavěné budově bývalé výrobně parních kotlů, kde bude mít k dispozici celkem 4440 metrů čtverečních kancelářských ploch. Dalších tisíc metrů čtverečních bude sloužit jako restaurace, bistro či jiné doplňkové služby. Nyní probíhají úpravy interiéru, vydavatelství by se mělo ze současného sídla na Letné přestěhovat do letošního 30. června.

Komplex doplní na začátku příštího roku sedmipatrová novostavba, která nabídne 9500 metrů čtverečních kancelářských ploch, víceúčelovou společenskou a kongresovou halu o velikosti 4827 metrů čtverečních a 210 parkovacích míst. Zhruba dva tisíce metrů čtverečních kancelářských ploch obsadí společnosti vlastněné Zdeňkem a Michaelou Bakalovými, mimo jiné LBM (Luxury Brand Management), BM Management a BXR Partners.

Autory projektu jsou pražský ateliér AED project společně se známým španělským architektem Ricardem Bofillem. Hlavním investorem je český podnikatel Zdeněk Bakala, minoritním pak holandský podnikatel Bessel Kok.

Economia by se do nových prostor měla přestěhovat na konci letošního června. V současnosti sídlí v Praze na Letné.

-čtk-