Mondelez CR se přičlení k evropskému regionu

pondělí, 27. května 2013, 12:41 Aktuality MediaGuru

Společnost Mondelez Czech Republic, dříve Kraft Foods ČR, se po reorganizaci regionu ze střední a východní Evropy přičlení k Mondelez Europe (MEU), evropské organizaci společnosti Mondelēz International. V rámci reorganizace byli noví členové ze střední Evropy rozděleni do dvou geografických oblastí – střední Evropa sever a střední Evropa jih. První z nich, která zahrnuje trhy v České republice, na Slovensku, v Polsku a Pobaltí, bude řídit Peter Mueller, generální ředitel české a slovenské dceřiné společnosti, který byl do funkce jmenován loni a kromě nové funkce oblastního ředitele bude mít nadále na starost i českou a slovenskou společnost.

„Přičlenění k evropskému regionu přinese našim společnostem ve střední Evropě (včetně České republiky a Slovenska) řadu výhod,“ uvedl Peter Mueller a dodává: „Umožní nám přijímat strategie a spouštět inovace určené pro evropské spotřebitele, spolupracovat na růstových plánech určených maloobchodním společnostem s celoevropskou působností a těžit ze široké a flexibilní sítě výrobních kapacit a zajištění zdrojů.“

Kromě přičlenění do evropského regionu společnost Kraft Foods Česká republika také na konci dubna změnila název, a učinila tak poslední krok na cestě k formálnímu připojení k mateřské společnosti Mondelēz International, výrobci cukrovinek a snacků.

Mondelēz International vznikla jako zcela nová společnost loni v říjnu, kdy se společnost Kraft Foods Inc. rozdělila na dvě samostatné obchodní společnosti: společnost s celosvětovou působností a potenciálem růstu zaměřenou na segment snacků a cukrovinek, nazvanou Mondelēz International, a severoamerický potravinářský podnik, který nese název Kraft Foods Group.

S platností od 29. dubna tak již společnost nadále nepůsobí v České republice pod názvem Kraft Foods, nýbrž nese název Mondelez Czech Republic. Změna názvu se dotkne i tří výrobních závodů spadajících do skupiny Mondelēz International: Dadák se nyní nazývá Mondelez CR Coffee Production a závody Deli a Opavia se nově jmenují Mondelez CR Biscuit Production. Závod Kolonáda si pak ponechává stávající název Opavia-LU.

-kch-