Nova přes léto nasadí nový seriál Doktoři z Počátků

úterý, 28. května 2013, 08:29 TV MediaGuru

Pro letní vysílání přijde TV Nova s původním seriálem z lékařského prostředí Doktoři z Počátků.

TV Nova se rozhodla i přes léto vyplnit své vysílání seriálem z lékařského prostředí. V létě totiž nevysílá svůj nejsledovanější seriál Ordinace v růžové zahradě, divákům chce ale nabídnout příběh z podobného prostředí. Vysílat proto bude zcela nový seriál Doktoři z Počátků, který natáčí od letošního jara. Jak už jsme dříve informovali, diváci by měli poprvé seriál vidět už na konci letošního června, pravidelně se s ním pak budou setkávat v průběhu letního vysílání.

Děj seriálu se odehrává v malém městečku Počátky. „Pilířem příběhu jsou osudy tří mužů, kteří toho mají hodně společného a kteří jdou přímočaře za svým cílem, aniž by počítali s tím, že právě ten cíl se může cestou od základů změnit. Nejen o lékařském prostředí, pacientech a překonávání překážek, ale také o chuti do života kořeněné svérázným humorem a láskou je nový původní seriál TV Nova Doktoři z Počátků,“ uvádí Nova v tiskových materiálech, kterém novinářům poskytla.

V seriálu se např. představí herci Martin Stránský, Václav Postránecký, Václav Jílek, Lenka Termerová, Halina Pawlowská, Martin Písařík, Marek Vašut nebo Sabina Laurinová.

Nový pořad z lékařského prostředí je prostřednictvím postavy doktora Oty Kováře v podání Martina Stránského propojen se seriálem Ordinace v růžové zahradě 2 a vychází z něj (spin-off). Producentkou je Lenka Hornová, která na novém seriálu pracuje se stejným autorským týmem, který připravuje Ordinaci. Na scénáři pořadu se tak podílí Lucie Paulová, David Litvák či Lucie Konášová. Nova zatím připravuje 16 dílů.

-mav-