Penzijní společnost ČP sází v rádiu na dechovku

čtvrtek, 23. května 2013, 11:12 Aktuality MediaGuru

Na přelomu května a června zahájí Penzijní společnost České pojišťovny rozhlasovou kampaň, která těží z potenciálu české lidové klasiky. Na podporu produktů důchodového spoření nasadí čtyři rozhlasové spoty, které budou za zvuků dechovky informovat o snižování státních důchodů, mezních termínech pro uzavření důchodového spoření nebo benefitech v podobě možnosti dědit naspořené prostředky.

Rozhlasové spoty staví na známých lidových písních. Píseň Ta naše písnička česká se tak změní na Ta naše penzička z Český, Škoda lásky na Škodu penze, Chodíme, chodíme, hore po dědině na Podědí, podědí, ten důchod vysoký. V písni Pětatřicátníci zazní: „Pětatřicátníci, sjednejte si hned, v pojišťovně Český penzi jako květ.”

Rozhlasový spot k poslechnutí: Penzička - Pětatřicátníci

 

Komunikace v rádiu doplňuje televizní spoty, které jsou založené na improvizaci kvarteta známého z televizního pořadu Partička. Nicméně v rozhlasových spotech bude čtveřice chybět. „Podstatným prvkem celé kampaně je vizuální stylizace hlavních představitelů, kterou rozhlas bohužel nedokáže zprostředkovat. Proto jsme oslovili špičky českého dechovkového žánru a nahráli s nimi rádiové spoty v podobě rozverných penzijních šlágrů,“ vysvětluje Pavel Friš, kreativní ředitel Havas Worldwide Prague, která pro PSČP kampaň Penzička realizuje.

-kch-