Regionální potravina staví na příbězích výrobců

úterý, 07. května 2013, 00:59 Aktuality MediaGuru

V květnu odstartovala letošní kampaň na podporu značky Regionální potravina zaměřená na konkrétní tváře a příběhy producentů.

Regionální potravinu budou v médiích reprezentovat pekařka Ivana Reslerová rozená Masaříková z Pekařství Masařík v Uherském Hradišti, farmář Michal Hrdlička z Brníčka u Zábřehu na Moravě a řezník Ladislav Francouz z Morašic. Informační kampaň má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, na farmářských trzích či přímo u výrobců.

O značku Regionální potravina se soutěží v každém ze 13 krajů České republiky. První soutěž, která je od roku 2010 součástí dlouhodobé kampaně Ministerstva zemědělství na podporu kvalitní české potravinářské produkce, odstartovala koncem dubna v Královéhradeckém kraji. Bojuje se v devíti kategoriích. Ocenění Regionální potravina získá vždy jen ten nejlepší výrobek.

Spotřebitelé mohou v současné době vybírat z celkem 273 produktů, nově oceněné výrobky budou známy do konce června.

Kampaň je součástí dvouleté marketingové podpory značky, kterou od loňského roku realizuje tým agentury Ogilvy a na kterou Ministerstvo zemědělství vyčlenilo 65 milionů korun.

-kch-