Sídlo České televize v Praze navštívilo 16 tisíc lidí

neděle, 05. května 2013, 14:39 Aktuality MediaGuru

Den otevřených dveří České televize v sobotu 4. května v Praze navštívilo rekordních 16.000 lidí. Na Kavčích horách stáli dlouhou frontu, která dosahovala až několik set metrů. Den otevřených dveří byl součástí oslav 60. výročí zahájení tuzemského televizního vysílání.

Na Kavčích horách návštěvníky čekaly tři prohlídkové trasy. První vedla studii, kde se natáčí například dětské pořady nebo seriál Vyprávěj, druhá trasa zahrnovala malou výstavou k 60. výročí a vedla i do kulis natáčeného komediálního seriálu Čtvrtá hvězda. Poslední trasa se tematicky věnovala zpravodajství. Představila prostor před režií Studia 6, kde mohli zájemci sledovat jeho živé vysílání, a nachystána byla i ukázka přípravy předpovědi počasí.

Lidé měli podle mluvčí ČT Michaely Fričové největší zájem o místa, kde se natáčejí dětské pořady jako Kouzelná školka nebo Planeta YÓ, kde si mohly děti vyzkoušet práci s kamerou. V rámci doprovodného programu se lidé asi nejvíc zastavovali u stánku Stardance, kde se mohli naučit některé taneční kroky, ale i u chemické dílny nebo stánku "Zázraky přírody". Velký úspěch měla i vystoupení Mira Žbirky nebo skupiny Děda Mládek Illegal Band na hlavním pódiu.

„Byl to zatím nejúspěšnější ročník dne otevřených dveří. Například na 50. výročí přišlo na Kavčí hory kolem 10.000 návštěvníků," uvedla Fričová.

Dny otevřených dveří byly v sobotu také ve studiích ČT v Brně a v Ostravě. Dohromady jimi prošlo přes 5000 lidí.

-čtk-