Babiš podává trestní oznámení na Holce z Reflexu

úterý, 18. června 2013, 11:46 Aktuality MediaGuru

Andrej Babiš podává trestní oznámení za pomluvu na redaktora týdeníku Reflex Petra Holce. Důvodem je Holcův výrok v článku Čas falešných mesiášů, který byl uveřejněn v čísle časopisu 24 na stranách 26 až 31.

Předmětem trestního oznámení jsou věty: „(…) Babiš maximalizoval zisk a Lidový dům na něj schraňoval kompromitující informace, včetně těch od policistů či BIS, jak už to v politice chodí. V jedné z nich se píše i o dvaadvacetimilionové provizi, již měl Babiš vyplatit Grossovi za první a nakonec neúspěšnou privatizaci Unipetrolu.“

„Nikdy jsem žádný úplatek nikomu nedal, ani panu Grossovi, ani nikomu jinému. Toto lživé tvrzení se mě velmi dotýká, proto podávám trestní oznámení za pomluvu. Také by mě zajímalo, kde pan Holec přišel k údajným písemným informacím od policie či Bezpečnostní informační služby,“ uvedl ke svému trestnímu oznámení Andrej Babiš.

Jde v krátké době již o druhý spor Andreje Babiše s vydavatelstvím Ringier Axel Springer. Městský soud v Praze začal projednávat jeho žalobu podanou kvůli sérii hanlivých článků v deníku Blesk z dubna 2012.

-kch-