ČT:D nabídne víc pořadů než jiné kanály pro děti

pondělí, 17. června 2013, 08:23 Aktuality, TV MediaGuru

Na sedmi programových pilířích chce stát nový dětský kanál ČT:D. Má být první volbou pro nejmladší televizní diváky.

Nejlepší českou i zahraniční hranou a animovanou tvorbu chce nabídnout nový dětský kanál ČT:D, uvedli na pondělní tiskové konferenci generální ředitel České televize Petr Dvořák a výkonný ředitel nového kanálu ČT:D Petr Koliha.V éteru se poprvé objeví 31. srpna 2013. Určen je především dětem ve věku 4-12 let. „Chceme skloubit zábavu a vzdělávání. Na Déčku bude poměrně hodně pořadů ve srovnání s jinými dětskými kanály na českém trhu," řekl novinářům generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Nový kanál chce klást důraz především na zábavné vzdělávání. „Chceme být televizí pro děti, chceme je zábavným způsobem vzdělávat a informovat. Ambicí je vytvořit z Déčka pro děti kanál první volby," řekl výkonný ředitel Petr Koliha.

Dětský kanál bude obsahovat i zpravodajství. „Běžné zprávy ze servisu ČT24 budeme překládat do dětského jazyka," představil Petr Kopecký.

Vedle televizního vysílání bude paralelně vedení dětského kanálu budovat internetové dětské médium, na kterém by se například v oblasti vzdělávání měly objevovat odbornější informace. Webové stránky byly spuštěny v pondělí 17. června 2013.

Základními pilíři programové tvorby kanálu ČT:D jsou: animovaná tvorba, zábavné vzdělávání, magazíny, zábavní a soutěžní pořady, zpravodajství a publicistika a sport a cvičení.

Z jednotlivých pořadů se například objeví původní české seriály Špačkovi v síti času nebo seriál sitcomového typu Mazalové, z animované tvorby např. To si piš, to je myš nebo Nejmenší slon na světě. Nebudou chybět ani Studio Kamarád, Kouzelná školka nebo Planeta YÓ.

Podle výkonného ředitele Déčka budou dvě třetiny vysílání převzaté ze zahraničí, zejména od BBC či německé ZDF. Patří k nim například Pošťák Pat, Bořek stavitel, Tučňák Pingu, Kačeří příběhy, Chip a Dale, Gumídci, ale i nové českým dětem zatím neznámé seriály.

Kanál bude vysílat každý den od 6:00 do 20:00.

 

-mav-