Ringier: Jednání s Andrejem Babišem jsme ukončili

středa, 26. června 2013, 15:47 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Ringier Axel Springer ve středu oznámilo, že jednání s Andrejem Babišem ukončilo.

Společnost Ringier Axel Springer CZ poprvé připustila jednání s podnikatelem Andrejem Babišem. Zároveň ale informovala, že jednání byla ukončena. „Vydavatelství Ringier Axel Springer Česká republika je konfrontováno s průběžnými spekulacemi ohledně možného prodeje společnosti. Koncern Ringier Axel Springer Media AG byl osloven podnikatelem Andrejem Babišem, který projevil o firmu v České republice zájem. Ringier Axel Springer AG však vyjednávání ukončil a žádná další jednání nepokračují,“ informovala mluvčí Ringier Axel Springer CZ Kateřina Kuchařová.

Tato informace tak nepotvrzuje dřívější informaci médií, podle kterých už jednání o koupi Ringier Axel Springer byla dotažena k finální dohodě. Podle serveru E15.cz mělo k dohodě o koupi Ringier Axel Springer CZ dojít na začátku tohoto týdne. Informaci ale popřel sám Andrej Babiš.

Ve středu odpoledne společnost Agrofert Holding Andreje Babiše oznámila, že se domluvila na koupi mediální skupiny Mafra, velkého konkurenta Ringier Axel Springer CZ.

-mav-