V sobotu začíná vysílat kanál Óčko Gold

sobota, 01. června 2013, 10:27 Aktuality MediaGuru

Největší hity 60. až 90. let ode dneška začíná vysílat nová hudební televize Óčko Gold. Jde o sesterskou stanici televize Óčko, která v českém éteru vysílá již víc než deset let. Nový program je v pozemním vysílání dostupný na většině území České republiky.

Óčko Gold má být čistě playlistovým programem představujícím proud videoklipů. Rozděleny budou do několika relací, jako například Zlaté jitro, Zlaté osmdesátky, Zlaté devadesátky nebo Rock za rockem.

Óčko Gold lze ode dneška naladit v celoplošném pozemním vysílání, v takzvaném třetím multiplexu, který vykazuje pokrytí 95,7 procenta obyvatel. Dále je stanice dostupná v síti kabelových operátorů a on-line. Při zahájení vysílání si diváci v některých případech musí znovu naladit své set-top boxy či televizní přijímače.

Óčko Gold stejně jako původní Óčko patří do mediální skupiny Mafra, která také vydává Mladou frontu DNES, Lidové noviny, provozuje portály iDNES.cz a lidovky.cz nebo pražská rádia Expresradio a Classic FM.

V pozemním vysílání diváci již mohou sledovat Retro Music Television, která vysílá nepřetržitý proud videoklipů a tematických pořadů s hudbou šedesátých až devadesátých let. Ve čtvrtém multiplexu vysílá TV Pohoda, jež vedle hudebních pořadů nabízí regionální zprávy či lifestylové pořady. Trochu jiné hudební zaměření pak nabízí TV Šlágr.

-čtk-