Arkády obdržely cenu za PR k seriálu Obchoďák

středa, 17. července 2013, 07:30 Aktuality MediaGuru

Mezinárodní asociace obchodních center (ICSC - International Council of Shopping Centres) udělila obchodnímu centru Arkády Pankrác cenu za jeho PR aktivity. Stříbro v kategorii Traditional Advertising získala za spojení obchodního centra se seriálem Prima family Obchoďák. Ten se odehrával a natáčel právě v nákupním centru Arkády.

Cílem kampaně bylo rozšířit zákaznickou základnu především o obyvatele středních Čech a nalákat nové návštěvníky k prvnímu nákupu. Logo obchodního centra se objevovalo po dobu čtyř měsíců 10krát týdně (5x za díl) v hlavním vysílacím čase, což představuje product placement v hodnotě přibližně 16 milionů Kč.  Mimo to Prima odvysílala 30 repríz dokumentu o obchodním centru v rámci promo aktivit pro seriál. Arkády Pankrác se rovněž objevily v celorepublikové kampani k zahájení seriálu, jejíž hodnota přesáhla 10 milionů Kč. Prima v březnu letošního roku odvysílala sponzorské vzkazy v ceně 1,5 milionů Kč. Celkem jde tedy o reklamní aktivity v hodnotě přibližně 27, 5 milionů Kč, celá kampaň ale stála 2,6 milionů, tedy necelých 10 %.

Výsledkem kampaně byl 10% nárůst návštěvnosti obchodního centra. Počet lidí, kteří zde stráví více než 45 minut, se v říjnu z průměrných 12 % vyšplhalo na 23 %, a v listopadu dokonce na 30 %. Úspěšnost kampaně podle nákupního centra potvrzuje i 8% nárůst tržeb.

Prima family vysílala seriál loni na podzim, ale kvůli nedostatečné sledovanosti v jeho natáčení pro jarní sezónu nepokračovala. 

-mav-