ČT spouští iVysílání v hybridních televizích

středa, 10. července 2013, 10:44 Aktuality MediaGuru

Česká televize spouští od středy 9. července aplikaci iVysílání v prostředí tzv. hybridní televize. Pořady z internetového archivu se tak dostávají přímo do chytrých televizí s funkcionalitou HbbTV.

Aplikace iVysílání pro HbbTV umožní divákům přehrát jakýkoli pořad z internetového archivu České televize. K příjmu diváci potřebují televizi nebo set-top-box s HbbTV.

„Internetový archiv se divákům snažíme dostat i přímo do obýváku a jejich velké televize. Pokud něco zmeškají, mohou pořad najít později v přístrojích s podporou HbbTV a jednoduše rychle spustit dálkovým ovladačem v kvalitě a pohodlí, na které jsou zvyklí u běžného sledování televize,“ vysvětluje výkonná ředitelka divize ČT Nová média Pavlína Kvapilová.

Aplikace iVysílání pro HbbTV je členěna do čtyř hlavních kategorií, ve kterých se uživatel pohybuje na dálkovém ovladači a tlačítkem OK. V první záložce najde tipy ČT a nejsledovanější videa. Na druhé pozici může vybírat pořady podle data. Tato položka zahrnuje i podrobný kalendář pro vyhledávání pořadů z předchozích let. V aplikaci lze pořady rovněž vyhledávat podle abecedy, a to formou filtrování názvů pořadů. Poslední záložka „Moje pořady“ je určena pro individuální výběr oblíbených pořadů uživatele aplikace.

„Diváci mohou už déle než rok využívat v pilotním provozu tzv. Superteletext, přinesli jsme aplikace k velkým sportovním akcím či moderní verzi EPG. Právě programový průvodce doznává také změn v souvislosti se spuštěním iVysílání,“ doplňuje výkonná ředitelka divize ČT Nová média Pavlína Kvapilová.

-mav-