Marie Claire bude vydávat Burda, získala licenci

čtvrtek, 18. července 2013, 18:51 Tisk MediaGuru

Magazín Marie Claire přejde od listopadu 2013 z vydavatelství Sanoma do portfolia Burdy Praha.

Francouzská společnost Marie Claire Group oznámila, že novým vydavatelským partnerem v Česku pro magazín Marie Claire bude Burda Praha.

Znamená to, že Marie Claire se z portfolia vydavatelství Sanoma „přestěhuje” do Burdy. Sanoma vydává Marie Claire od roku 2008. Burda převezme vydávání časopisu a prodej inzerce od listopadového čísla 2013.

Burda tak rozšíří své portfolio luxusních titulů pro ženy: už v současnosti vydává magazíny Elle a InStyle. „Marie Claire je perfektní značkou, se kterou významně posílíme naše portfolio exkluzivních ženských lifestylových titulů,” uvedla jednatelka Burdy Praha Petra Fundová.

Z portfolia Sanomy tak zmizí jeden ze dvou licenčních titulů – vedle Marie Claire vydává Sanoma v licenci National Geographic. Není ale vyloučeno, že Sanoma přijde s jiným licenčním titulem. Podle informací MediaGuru.cz jedná o licenci k magazínu Glamour.

Generální ředitelka společnosti Sanoma Media Agnieszka Dolezych v reakci na ukončení vydávání Marie Claire uvedla, že Sanoma titul brzy nahradí jinými časopisy. „Připravujeme několik projektů. Měsíčník Marie Claire, který chybí na polském a německém trhu, bychom chtěli vystřídat časopisy, které jsou úspěšné v sousedních zemích,“ sdělila.

Marie Claire v loňském roce v průměru prodala přes 20 tisíc výtisků, což bylo o 14 % méně než o rok dříve.

-mav-