Mluvčím CME se stal Kobal, vystřídal Wyllieovou

čtvrtek, 25. července 2013, 13:04 Aktuality MediaGuru

Novým šéfem pro vztahy s investory společnosti Central European Media Enterprise (CME), která vlastní televizi Nova a další stanice, se stal Mark Kobal. Ve funkci vystřídal Romanu Wyllieovou, která za firemní komunikaci v CME zodpovídala od roku 2005. Informovala o tom firma.

Kobal dříve pracoval pro poradenskou společnost KPMG ve střední a východní Evropě a ve Spojených státech. Pro CME již vedl oddělení pro externí reporty, nyní bude mít na starosti vztahy s investory. „Jeho zkušenosti s účetnictvím a financemi jsou pro vlastníky CME neocenitelné. Zároveň děkuji Romaně za její práci a nasazení pro společnost v posledních osmi letech," uvedl prezident a generální ředitel firmy Adrian Sarbu.

Součástí americké společnosti CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov, Telka a české verze hudební stanice MTV. CME vedle České republiky provozuje televizní stanice na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a Slovinsku. S akciemi firmy se obchoduje na trhu Nasdaq v USA a na pražské burze cenných papírů. Na konci měsíce společnost hodlá oznámit výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí.

-čtk-