O2 TV zařadí nové kanály i přenosy Premier League

pátek, 26. července 2013, 14:24 Aktuality MediaGuru

Společnost Telefónica, provozovatel digitální televize O2, v srpnu rozšíří nabídku televizních programů. Vedle sportovních kanálů Eurosportu ve vysokém rozlišení přibude nová stanice SlovakSport.TV 2, která exkluzivně vysílá anglickou Premier League.

Základní nabídku programů dále rozšíří hudební kanál Óčko, u doplňkových balíčků diváci budou moci sledovat hudební televizi Mezzo a Óčko Gold. Z filmových programů přibudou MGM a Film+ a hudební Šlágr TV.

V O2 TV se na konci prázdnin objeví i nová stanice České televize Déčko, která bude vysílat pohádky, dětské filmy, vzdělávací pořady a dokumenty pro děti do dvanácti let. Pro děti je určený také další nový kanál Megamax. Z nabídky naopak zmizí kanály ESPN America a ESPN classic, které z rozhodnutí majitele práv ukončí své působení v ČR ke konci července.

O2 TV na tuzemském trhu působí téměř sedm let. Její diváci od srpna najdou v základní nabídce 33 programů a tři programy ve vysokém rozlišení (HD). Vedle toho jsou k dispozici balíčky zaměřené na zábavu, kino nebo sport. Televizi přes pevné linky nyní využívá více než 140.000 zákazníků, především domácností.

K dalším poskytovatelům placené televize v Česku patří kabelový operátor UPC a menší regionální firmy. Příjem prostřednictvím satelitu nabízí společnost UPC DTH, která poskytuje služby pod názvem freeSAT, nebo firma M7, jež provozuje značky Skylink a CSLink.

-čtk-