Ostravská univerzita v kampani „zlepšuje techniku“

pondělí, 08. července 2013, 09:59 Aktuality MediaGuru

Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava představila popularizační kampaň s názvem „Zlepši si techniku“, jež se zaměřuje na žáky a studenty základních a středních škol. Jejím cílem je předvést, že i věda může být zábavná, inspirativní a pro život přínosná.

Kampaň, která je součástí projektu „Svět vědy“ a spolufinancována z Evropského sociálního fondu, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, zahájila v letních měsících a potrvá do května 2014. Vedle Ostravy bude probíhat i v několika městech Moravskoslezského kraje.

 

Hlavním motivem loga kampaně jsou šroubek a matička. Logo evokuje technický výkres a v kombinaci se zvolenými barvami má během okamžiku upoutat pozornost a nastavit tón aktivní komunikace se širokou veřejností. Barvami kampaně jsou žlutá, modrá a bílá. Slogan „Zlepši si techniku“, který navozuje dvojí podtext, pak dotváří celkový obraz kampaně.

V rámci kampaně, která pochází z dílny agentury Ogilvy&Mather, jsou spuštěny internetové stránky http://zlepsisitechniku.cz, na kterých návštěvníci naleznou bližší informace o  doprovodných akcích, virální videa s přímou vazbou na sociální sítě a návody, jak si vědu užít. Dále ji podpoří venkovní reklama formou 27 billboardů, komunikace v prostředí MHD a PR aktivity. V rámci kampaně bude uspořádána například výstava „Svět vědy“, na festivalu Colours of Ostrava Science proběhne show vědce Michaela Londesborougha.

-kch-