TV Barrandov loni ve ztrátě 333 mil. Kč, studiím klesl zisk

středa, 24. července 2013, 08:33 Aktuality MediaGuru

Společnost Barrandov Televizní studio, která provozuje vysílání TV Barrandov, se ani v loňském roce nevymanila ze ztráty. Ta se navíc v loňském roce prohloubila na 332,985 mil. Kč, vyplývá z informací o hospodaření v loňském roce, které schvalovala valná hromada společnosti. Rozhodla převést ztrátu z loňského roku na neuhrazenou ztrátu z uplynulých let. Ta už k roku 2011 činila 1 miliardu Kč. Záporný kapitál společnosti představoval loni 293,65 mil. Kč.

Majitelem TV Barrandov je společnost Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa. Předsedou dozorčí rady nadále zůstává podnikatel Tomáš Chrenek.

Chrenek je zároveň předsedou dozorčí rady společnosti Barrandov Studio, která provozuje jeden z nejrozsáhlejších studiových komplexů v Evropě. Barrandov studio loni klesl čistý zisk o čtyři pětiny na 10 mil. korun. Tržby vzrostly o 11 % na 463,1 milionu korun, informoval server e15.cz.

Za televizní produkci společnost utržila 155,2 milionu korun, meziročně asi o tři procenta méně. Tržby za reklamní spoty klesly o dvě pětiny na 47 milionů korun. „Důvodem je větší obsazenost ateliérů filmovými projekty v roce 2012 a reklamní zakázky s nižším podílem výroby velkých dekorací," řekl e15.cz předseda představenstva firmy Lech Kubik.

-mav-, -čtk-