ČRo zahajuje vysílání Rádia Retro k 21. srpnu 1968

pondělí, 19. srpna 2013, 10:12 Aktuality MediaGuru

Třetí pokračování speciálního programového projektu Rádio Retro připravil Český rozhlas v roce svých 90. narozenin. Tentokrát je zaměřen na pořady z roku 1968, které ukazují změnu společenské nálady v průběhu celého roku. Vysílání, které bude ve streamu umístěno na webových stránkách, začne 19. srpna.

Cílem Rádia Retro je zpřístupnit pořady z rozhlasového archivu. Vysílání Československého rozhlasu z roku 1968 ukazuje, jak vypadala naše společnost, než ji změnila normalizace. Rozhlas tak nabídne dobové nahrávky s Arnoštem Lustigem, Karlem Kynclem, Jindřiškou Smetanovou, Jiřinou Štěpničkovou, s Jiřím Grossmannem, Miloslavem Šimkem a Luďkem Nekudou, s filosofem Jiřím Hermachem, spisovatelem a dramatikem Františkem Pavlíčkem, s Věrou Čáslavskou či Janem Třískou.

Rádio Retro 1968 Český rozhlas uvede u příležitosti 45. výročí srpnových událostí roku 1968. Jeho vysílání je možné poslouchat od 19. srpna do 19. září 2013 na webových stránkách www.rozhlas.cz, www.rozhlas.cz/rozhlasovahistorie a www.play.cz. Zároveň je program zařazen do digitálního vysílání (DAB) multiplexu společnosti Teleko.

-mav-