ČT: Drtinová dostala nabídku na vlastní pořad

pátek, 09. srpna 2013, 13:44 Aktuality MediaGuru

Česká televize nabídla podle svého vyjádření moderátorce Daniele Drtinové možnost moderovat vlastní pořad.

„ČT24 vysílá několik diskusních pořadů, ve kterých se střídá více moderátorů, a které tak nemají svoji jednoznačnou tvář. Rozhodli jsme se proto, že omezíme počet moderátorů Událostí, komentářů na dva a že nabídneme pořad Interview ČT24 jediné osobnosti, která by tak mohla relaci vtisknout vlastní charakter,“ vysvětluje ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal, podle kterého je Interview ČT24 náročným formátem, který vyžaduje hluboký analytický vhled.

„Nabídku od nás dostala Daniela Drtinová. Pokud by ji přijala, pořad by se přejmenoval na Interview Daniely Drtinové a stal by se tak po Otázkách Václava Moravce teprve druhým takovým, který nese jméno konkrétního moderátora,“ dodává Šámal s tím, že od změny očekával také posílení sledovanosti kanálu před hlavní zpravodajskou relací. „Prozatím se Daniela Drtinová k naší nabídce nevyjádřila, očekávám ale, že se rozhodne během dneška,“ dodal Zdeněk Šámal.

Odbory ČT v pátek kritizovaly vedení ČT kvůli stažení moderátorky Daniely Drtinové z pořadu Události, komentáře. Podle odborů panuje podezření, že moderátorka byla odvolána na politickou objednávku.

-mav-