Festival Dvořákova Praha na sebe upozorňuje graffiti

úterý, 20. srpna 2013, 16:49 Aktuality MediaGuru

Mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha, který se uskuteční ve dnech 8. až 20. září, se pustil do guerillové kampaně. Chce tak oslovit mladé publikum a nalákat je do Klubu mladých.

Od předminulého týdne se v pražských ulicích objevují graffiti vyvedené v růžové a černé barvě pracující v umělecké nadsázce s motivy velikánů klasické hudby. Vedle Antonína Dvořáka v kampani figurují Johan Sebastian Bach, Bedřich Smetana, Gustav Mahler či Wolfgang Amadeus Mozart. Na patnácti místech hlavního města jsou k vidění mini-příběhy, v nichž Dvořák popíjí kávu servírovanou Bedřichem Smetanou se slovy „Je libo trochu Smetany?“ nebo kráčí s J. S. Bachem na zádech s textem „Bacha na Dvořáka“.


Kampaň využívá billboardy a  legální plochy pro street art, například v Chotkově ulici, u tramvajových zastávek Těšnov na Florenci či Nádraží Modřany. Fotografie jednotlivých motivů jsou průběžně zveřejňovány na facebookových stránkách Dvořákovy Prahy, na YouTube jsou umístěna videa z realizace.

Druhý zářijový den guerillu doplní před Rudolfinem devítimetrová interaktivní „Facebooková zeď“ CLASSICBOOK Antonína Dvořáka. Vzkazy na ní napsané se následně objeví i v online prostředí na FB.

Pod kampaní je podepsána agentura VCCP.

-kch-