Grand Princ prodal Houser.cz Bonafide Group

čtvrtek, 08. srpna 2013, 09:17 Aktuality MediaGuru

Kulturní zpravodaj Houser, který je od loňského roku dostupný jen na internetu, změnil majitele. Investor Bonafide Group odkoupil časopis od vydavatelství Grand Princ Media. Podle oficiální zprávy z něj plánuje vytvořit „nejvýznamnější volnočasový portál v republice“.

„Víme, že v Praze, potažmo celé zemi, neexistuje žádný komplexní server, který by nabízel návštěvníkům vše pod jednou střechou, od recenzí filmů, přes programy klubů, až po tipy na nákup designového oblečení nebo kvalitních potravin,“ uvedl manažer projektu Jiří Hradecký s tím, že do projektu firma investuje asi pět miliónů korun.

Portál Houser.cz chce obsahově navázat na třináctiletou tradici tištěného titulu. Přehled volnočasového dění a redakční část od září odstartuje v nové grafice, nové bude i logo. Po první fázi bude následovat aplikace pro majitele smartphonů i tabletů.

Houser vycházel od roku 2000 jako kulturní týdeník, mimo Prahu byl publikován také v Brně. Tištěná podoba čítala v maximálním nákladu 100 000 výtisků týdně. V loňském roce byla printová podoba pozastavena a obsah přesunut na online, kde se denní návštěvnost pohybovala okolo tisícovky návštěv za den.

-mav-