Mluvčí ministerstva kultury je Anna Ješátková z ČT

pondělí, 19. srpna 2013, 11:09 Aktuality MediaGuru

Novou tiskovou mluvčí ministerstva kultury se stala Anna Ješátková. Uvádí to úřad na své webové stránce. Dříve pracovala v útvaru Komunikace a marketingu České televize, kde se věnovala především kontaktu s diváky, píše ministerstvo. Studovala obor mediální studia na Univerzitě Karlově a na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze.

Ve funkci nahradila Lenku Brandtovou, kterou ministr Jiří Balvín odvolal na konci července. Balvín záhy po svém nástupu učinil v úřadu několik personálních změn.

V červenci vyměnil ekonomického náměstka - kontroverzního Martina Sankota nahradil Jiří Richter, který tento post již dříve zastával. Ředitelem úřadu se stal Stanislav Karabec, který v této funkci nahradil dlouholetého úředníka ministerstva Milana Kupku. Karabec, který má blízko k ČSSD, se na ministerstvo vrátil potřetí. V úřadě působil za ministrů Vítězslava Jandáka (ČSSD) a Václava Riedlbaucha, jenž spravoval resort v úřednické vládě Jana Fischera.

V pozici ředitelky ministrova kabinetu nahradila Markétu Ševčíkovou v polovině července Pavla Zdráhalová, která dříve pracovala v úřadu vlády.

-čtk-