P. Dvořák: Prohlášení odborářů poškodilo ČT

středa, 14. srpna 2013, 13:42 Aktuality MediaGuru

Generální ředitel České televize Petr Dvořák se na středečním jednání Rady České televize vrátil k interpretaci přesunu moderátorky Daniely Drtinové z pořadu Události, komentáře do pořadu Interview a k prohlášení odborové organizace ČT. Ta v pátek prostřednictvím tiskového oznámení naznačovala, že za stažením Daniely Drtinové z pořadu Události, komentáře jsou politické tlaky ministra kultury Jiřího Balvína. Podle Dvořáka odboráři své tvrzení o politickém tlaku nepodpořili žádnými podklady, které by vedení ČT dodali.

„Mrzí mě to, poškodilo to obraz České televize. Věřím, že odborová organizace se bude prát za práva zaměstnanců, což jí přísluší. Za program je ale zodpovědné vedení ČT,“ uvedl generální ředitel.

Podobné stanovisko vyjádřil i radní Jan Prokeš, podle kterého není úlohou odborů vydávat politická prohlášení směrem k veřejnosti.

Dvořák radním zopakoval, že změny ve zpravodajství ČT24 jsou vedeny snahou posílit zpravodajský kanál. Jeho vlajkovými pořady mají být zejména Události, komentáře, Interview ČT a Hyde Park.

-mav-