Bauer dokončil stěhování, sídlo Stratosféry opuštěno

středa, 18. září 2013, 11:57 Tisk MediaGuru

Bauer Media a dřívější vydavatelství Stratosféra už sídlí na jedné adrese.

Společnosti Bauer Media a Bauer Media Praha (dřívější Stratosféra a Hearst-Stratosféra) dokončily stěhování na jednu adresu v Moulíkově ulici v Praze. Budova dřívějších vydavatelství Stratosféra a Hearst-Stratosféra v pražské Drtinově ulici tak byla opuštěna. „Obě firmy jsou už v jednom sídle,“ potvrdila MediaGuru.cz generální ředitelka Bauer Media Alena Černá.

Bauer sestěhováním postupně završuje fúzi z loňského října, kdy společnost podepsala smlouvu o převzetí vydavatelství převážně lifestylových titulů. V závěrečném kroku dojde ještě ke sloučení právních forem společností, kdy zůstane jedna společnost Bauer Media. Ta pak zastřeší všechny tituly a zaměstnance dnešních vydavatelství Bauer Media a Bauer Media Praha. K tomu by mělo dojít od ledna 2014.

Bauer Media ale nejde cestou jednotného newsroomu, kdy redaktoři píší pro více titulů podle témat, na která se specializují. „Pořád věříme na oddělené týmy. V modelu, ve kterém všichni dělají všechno, mi schází motivace. Lidi mají myslet především na svůj produkt. Mám pocit, že časopis pak příliš nedrží pohromadě a nemá jednotný styl řeči,“ uvedla v červnovém rozhovoru pro MediaGuru.cz Alena Černá.

Budova v Moulíkově ulici v Praze 5 je ve stoprocentním vlastnictví Bauer Media, a to přes společnost Moulíkova Development. Za podíl firma v roce 2011 zaplatila 127 mil. Kč, vyplývá z výroční zprávy.

Bauer Media je nejsilnějším magazínovým vydavatelstvím v tuzemsku podle počtu čtenářů. Tituly Bauer Media osloví podle dat Media projektu za první letošní pololetí 2,8 mil. čtenářů na vydání, tituly Bauer Media Praha dalších 370 tis. čtenářů.   

-mav-