CPEx zahájila, za dva dny nabídla přes 10 mil. impresí

středa, 25. září 2013, 09:51 Internet & Mobil MediaGuru

Czech Publisher Exchange, platforma pro prodej onlinu formou RTB, zahájila v ostrém provozu.

Během pondělí a úterý 23. a 24. září byla do ostrého provozu uvedena většina reklamních ploch Czech Publisher Exchange (CPEx). Ta vznikla jako servisní organizace pro pět tuzemských provozovatelů online ploch z řad vydavatelů a internetových firem. Zbylé plochy budou spuštěny během tohoto týdne, informoval Matěj Novák, ředitel CPEx.

„Během prvních dvou dnů jsme klientům nabídli přes 10 miliónů impresí. Možnost nákupu reklamních ploch CPExu již využilo téměř 700 inzerentů prostřednictvím 30 DSP nebo trading desků,“ dodal s tím, že takový výsledek považuje za dobrý start. „Očekávám, že se výkon CPExu bude v následujících týdnech dále zlepšovat s tím, jak se bude rozšiřovat povědomí o CPExu a optimalizační algoritmy DSP získají více dat o účinnosti kampaní,“ dodal.

Reklamní plochy CPExu jsou inzerentům k dispozici prostřednictvím technologie RTB, všechny imprese jsou dostupné pod doménou CPEx.cz. K nákupu reklamních ploch mohou využít některého z DSP (jako jsou např. Adform či DoubleClick Bid Manager), trading desku či využít služeb agentury.

-mav-