Sanoma vrací časopis Svět v obrazech

čtvrtek, 19. září 2013, 20:58 Tisk MediaGuru

Tradiční fotožurnalistická magazínová značka se vrací, začíná vycházet od pátku 20. září.

Společnost Sanoma Media vrací tradiční magazínovou značku Svět v obrazech. Titul se poprvé v prodeji objeví v pátek 20. září. Nový Svět v obrazech bude vycházet ve velkém formátu 280 x 350 mm. Vydavatel časopis charakterizuje jako lifestylový magazín postavený na exkluzivních fotografiích. Rozsah činí zhruba sto stran, prodejní cena je 60 Kč. Magazín se bude tisknout v nákladu 30 tisíc kusů každý měsíc.

„Navazovat na přetrženou niť není snadné, ale my jsme přesvědčeni, že si značka Svět v obrazech čtenáře najde a na tuzemský trh patří. Zcela unikátní formát přináší čtenářům zážitek, který dokonale využívá sílu tisku – tak velké fotografie si lze jen těžko prohlížet na monitoru,“ vysvětluje šéfredaktor titulu Pavel Traub.

Jak už jsme dříve informovali, uvedení značky Svět v obrazech je v souladu se strategií vydavatele. Sanoma, která v současnosti mj. vydává tradiční tituly Týdeník Květy a Vlasta, chce podle dřívějšího vyjádření generální ředitelky Agnieszky Dolezych rozvíjet vydavatelství dvěma směry: v tradičních titulech a v nadnárodních magazínech.

Magazín Svět v obrazech je považován za legendární. Začal vycházet v polovině roku 1945, důraz kladl především na obrazovou složku sdělení. Zaměřoval se hlavně na fotoreportáže, položil základy českého fotožurnalismu. Po druhé světové válce navazoval na mimořádně úspěšný obrazový magazín Pestrý týden. Původně vycházel v ČTK, od konce 60. let ve vydavatelství Novinář.

-mav-