Sport 5 zahajuje vysílání, pokryje 19% populace

neděle, 01. září 2013, 08:43 Aktuality MediaGuru

Dosavadní satelitní a kabelová televize Sport 5 dnes začne vysílat také pozemně na území Prahy a středních Čech. Stanice současně rozšíří své zaměření z dosud ryze motoristického na další sportovní odvětví. Kanál bude moci sledovat 19 procent české populace, tedy téměř dva miliony lidí. Do budoucna Sport 5 uvažuje o pokrytí celého území Česka.

„Doufáme, že zařazením vysílání Sport 5 do nabídky volně šířených programů pozemního vysílání potěšíme všechny sportovní fanoušky. Pokud se naplní naše očekávání na nárůst sledovanosti, budeme zvažovat i vstup do celoplošného vysílání," uvedl ředitel společnosti Sport 5 Martin Šlechta.

Změna programové náplně bude postupná. „Samozřejmě, že jde o pozvolný proces, který bude zásadně znatelný až v roce 2014, jenže už teď je jisté, že Sport 5 nabídne další sportovní disciplíny, dokumentární pořady z prostředí sportu a mimo jiné se zaměří také na děti, mládež a dokonce i ženy," uvedl šéf programu Ondřej Koubek.

Provozovatele programu, společnost Sport 5, vlastní firma BPA sport marketing, která působí na českém reklamním trhu od roku 1993. Jediným akcionářem je podnikatelka Jana Obermajerová.

-čtk-