Warnecke končí v čele vydavatelství Economia

čtvrtek, 05. září 2013, 12:54 Lidé, Tisk MediaGuru

Generální ředitel společnosti Economia André Warnecke odchází po čtvrt roce z funkce.

André Warnecke, který byl na konci dubna jmenován generálním ředitelem vydavatelství Economia a funkce se ujal 1. června, ze své pozice odejde. Oficiálním důvodem odchodu jsou rodinné důvody. Valná hromada Warneckeho 2. září 2013 odvolala z představenstva společnosti a pověřila řízením vydavatelství až do jmenování nového generálního ředitele Kamila Čermáka, místopředsedu představenstva.

„Economie bude i dál pokračovat ve změnách, které byly pod vedením Andrého nastartovány, především v transformaci celé firmy směrem k moderně řízenému vydavatelství tištěného a digitálního obsahu,” řekl ke změně Kamil Čermák.

Podle informací MediaGuru.cz stojí za rychlým odchodem Warneckeho názorové neshody s majitelem vydavatelství Zdeňkem Bakalou ohledně pozice ředitele obsahu, který má podle představ akcionářů zastřešovat všechny šéfredaktory. Jak jsme informovali v minulém týdnu, v blízké době se očekávalo obsazení této pozice, podle posledních informací ale došlo ke zvratu a Warnecke se rozhodl post proti vůli majitelů neobsadit. Vážným kandidátem na tuto funkci je Vladimír Piskáček, který by tak mohl zaujmout post ředitele obsahu (head of news).

Warnecke měl podle představ majitele Zdeňka Bakaly řídit proměnu Economie do podoby moderního vydavatelského domu. Do Economie přišel z mediální společnosti Medici. Působil také jako generální ředitel rakouského vydavatelství Wirtschaftsblatt Verlag a řídil středoevropské aktivity společnosti Bonnier Business Press CEE. Ve vedení Economie nahrazoval Petra Babického, který na svoji funkci rezignoval před koncem loňského roku. Nového ředitele přitom Economia vybírala několik měsíců.

-mav-