Česká televize dotočila nový sitcom Marta a Věra

úterý, 15. října 2013, 15:41 Aktuality MediaGuru

Česká televize ukončila natáčení osmidílného sitcomu Marta a Věra, který chce do vysílání zařadit od jara 2014. ČT totiž plánuje uvést v příštím roce několik sitcomů a komediálních autorských seriálů, uvedl v úterý ředitel programu ČT Milan Fridrich. „Sitcomy patří v tvorbě evropských veřejnoprávních televizí mezi klíčové pilíře večerního programu. Síla značky BBC se odvíjí mimo jiné od věhlasu původních kratších komediálních cyklů, známých i u nás. Po následování této tradice dlouho diváci i odborná veřejnost volali. Marta a Věra spolu se seriálem Čtvrtá hvězda jsou odpovědí na tuto diváckou poptávku," řekl Firdrich.

V hlavních rolích sitcomu scenáristy Petra Kolečka se objeví Bára Poláková, Sabina Remundová a Pavel Liška. Režiséry cyklu jsou Jaroslav Fuit a Zdeněk Dušek.

„Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu leeevne.cz, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta (Bára Poláková) věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra (Sabina Remundová) má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček (Pavel Liška) je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně, “ přibližuje kreativní producent ČT Michal Reitler.

-mav-